Чим запам'ятався 2018 рік любителям кіберспорту


Картинки по запросу international 2017

Dota 2: The International 2018 Призовий фонд

Похожее изображение
Черговий раз призовий фонд The International ставить рекорди як на турнірах Dota 2, так і в кіберспорті в цілому. Тепер найбільший грошовий фонд склав $ 25,532,177. За допомогою краудфандінговій системі Valve змогли зібрати додатково $ 23,932,177 до початкових $ 1,600,000. Головний приз, який забрали OG, склав $ 11,234,158. До слова, це 44% від загальної суми призових. Invictus Gaming і paiN Gaming, які виступили гірше всіх і зайняли 17-18 місця, отримали грошові призи розміром в $ 63,830, а це більше ніж головні призи в більшості турнірів середнього рівня.

Overwatch: Успіх Overwatch League

Похожее изображение
Коли в 2016 році вийшла Overwatch, до кіберспортивної складової дітища від Blizzard всі ставилися досить скептично, проте в 2018 році творці цієї гри ввели нову модель кіберспортивних турнірів. Blizzard не тільки дуже добре пропрацювали саму гру, а й відповідально поставилися до професійної сцени Overwatch. Розробники створили кіберспортивну лігу, місце в якій коштувало ~ $ 20,000,000, а після того, як перший сезон Overwatch League був визнаний успішним, сума була збільшена. Також у Blizzard є план по реалізації деяких деталей Overwatch League щоб OWL була схожа більше на традиційний вид спорту. Наприклад, розробники хочуть реалізувати домашні матчі в рамках Ліги по Overwatch для того, щоб місцеві вболівальники учасників чемпіонату могли приходити і особисто підтримувати своїх фаворитів. Ми будемо з інтересом спостерігати за тим, як буде розвиватися кіберспортивна система Overwatch.

PUBG и Fortnite: Battle Royal як кіберспортивна дисципліна

Похожее изображение
2018 рік можна назвати роком Королівської Битви. Саме в минулому році стався бум на ринку комп'ютерних ігор. Спочатку революцію почала хардкорна і реалістична PLAYERUNKNOWN'S BATLLEGROUNDS, а пізніше другою хвилею накрила простіша, але в той же час дуже складна і нереалістична Fortnite. За PUBG було проведено кілька турнірів, а тепер вже і є ліга як у багатьох інших кіберспортивних дисциплінах. Гра від Epic Games має велику медійну популярність, ніж її конкурент, а її зростанню можуть позаздрити багато ігор. Fortnite обзавелася підтримкою NFL, а на проведення чемпіонатів по цій грі було виділено більш ніж $ 100,000,000. У січні титул найбільш переглянутої  гри на TwitchTV був повернутий League of Legends, але до цього часу Fortnite була лідером стрімінговой плошадкі протягом довгого часу.

Создание Федерации Киберспорта Украины

Картинки по запросу Создание Федерации Киберспорта Украины
Тепер давайте звернемо увагу і на інші події. Ні для кого не секрет, що комп'ютерний спорт розвивається семимильними кроками. У різних країнах його визнають офіційним видом спорту, відкривають факультети комп'ютерного спорту у вищих закладах і роблять інші речі для розвитку кіберспортивної складової в світі змагань. На початку минулого року, а саме 17 січня Україна зробила черговий крок назустріч комп'ютерному спорту. У цій країні відкрилася організація Ukrainian ESports Federation (UESF) або Федерація Кіберспорту України.UESF поставили собі такі цілі:
• Створення в Україні якісної інфраструктури масового кіберспорту
• Створення регіональних та всеукраїнських ліг (студентських, шкільних, напівпрофесійних і так далі) на постійній основі
• Проведення регулярних міських і обласних турнірів
• Пропаганда здорового способу життя і правильного підходу до тренувальних процесів в рамках занять комп'ютерним спортом серед молоді
• Створення кіберспортивної школи для майбутніх професійних гравців, тренерів, коментаторів, аналітиків і стримерів

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

АНИМЕ ИГРЫ ДЛЯ PC

World of Tanks уходит из киберспорта на неопределенный срок

SCP: Secret Laboratory